Interieur beplanting

Planten zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur en de werkomgeving. Ze bevorderen de sfeer en hebben net zoveel visuele waarde als elk ander interieurstuk.

Invloed van planten op uw interieur

Planten zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur en de werkomgeving. Ze bevorderen de sfeer en hebben net zoveel visuele waarde als elk ander interieurstuk. Vooral grote en bijzondere exemplaren kunnen fungeren als echte blikvangers.
Om het karakter van het interieur te benadrukken of te versterken is een juiste keuze nodig voor wat betreft de grootte, de vorm en de bladstructuur van de plant. De potten en bakken waarin de planten staan, zijn zeker zo belangrijk.

Een juiste plant-potcombinatie is dus essentieel om het beoogde resultaat te bereiken en een interieur meer te laten leven.

Naast hun visuele waarde hebben planten ook een functionele waarde. Ze dragen hun steentje bij aan het bevorderen van het binnenklimaat in een woning of bedrijf. Groene planten geven rust en zorgen voor een gezonde omgeving.

Planten verbeteren de kwaliteit van uw omgeving

Alle voordelen op een rij

Beperken van geluidsoverlast

Planten absorberen en weerkaatsen achtergrondgeluiden, waardoor een verblijf in de ruimte aangenamer wordt. De invloed van planten is het grootst in ruimten met harde oppervlakten zoals marmer of beton.

Betere luchtkwaliteit

De wetenschap is het er over eens dat planten het binnenmilieu verbeteren en dat ze succesvol ingezet kunnen worden tegen het Sick Building Syndroom (SBS). Planten zuiveren de lucht en zorgen zo voor meer zuurstof en minder Co2. Ze verhogen de luchtvochtigheid en verminderen de concentratie stof in de lucht.

Positieve uitstraling

Planten versterken of benadrukken het karakter van een interieur of ruimte en zorgen voor een gezellige en sfeervolle werk- en leefomgeving.

Minder stress en meer welzijn

Planten zorgen voor een ontspannen sfeer, daardoor zijn we rustiger, minder snel moe en ervaren we minder stress, waardoor onze concentratie en productiviteit hoger wordt. Luchtzuiverende planten kunnen klachten als een droge keel, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan de ogen en hoesten sterk verminderen.

B.ART & Blooms

Sterk in eigentijdse, verfrissende interieurbeplanting. Ontwerp en realisatie van kunstbloesembomen,  kunstgroenbomen en bijzondere decoratieobjecten. Berkenstammen leverbaar uit eigen voorraad in diverse maten tot XXL, al dan niet brandvertragend gemaakt.

Bel ons

06 - 23 495 104

Wij vinden het leuk als u ons volgt via onze sociale media: